Verslagen zeevis 2016-2017-2018

 

14 april 2018 Zeevissen MS Marezaet,

Zaterdag 14 april 2018, een schitterende dag, zon, bijna geen wind en dus nauwelijks golven. Met helaas maar een klein clubje van 5 man een dagje ankervissen op de Westerschelde, maar hierdoor wel weer plek zat op de boot daar er ook maar een clubje van 5 Duitsers was opgestapt.

Nadat de schipper het anker had laten zakken en de boot op de wind was gaan liggen kwamen al snel  de scharen boven en dat zonder stroming. Lekker de ruimte betekend ook makkelijker met 2 hengels vissen, op een of andere manier ging alleen Jan Willemse dit goed af!! Zou hij dit vaker doen? Toen de stroming er in kwam leverde dit niet de gewenste vis op maar helaas wel constant lijnen in de war. Het was dus regelmatig even de lijnen weer van elkaar scheiden. Toch kwam er hier en daar weer en visje boven water waarvan er deels onder de maat waren en werden teruggezet.

Nadat de inwendige mens regelmatig verwend werd door de schipper en regelmatig vis werd gevangen in combinatie met het mooie vis weer vloog de tijd voorbij en gingen we aan het einde van de visdag met een mooi maaltje vis naar huis, welke wij later in de maand tijdens een visweekendje ons goed hebben laten smaken. Aal met al was het een prima visdag alleen jammer dat er zo weinig animo was.

Volgende zee visdag is zaterdag 2 juni en dan gaan wij makrelen vanuit Vlissingen. I.v.m. de gezondheid van Peet Weiss het verzoek om je aan te melden bij Chris Kooi.

Gr Eus

Zaterdag  10 februari 2018

De eerste zeevisdag van het jaar. We hebben voor deze dag  de Marezaet afgehuurd voor een all-in visdag. Aangezien de Heinenoordtunnel dicht was voor werkzaamheden heeft Peet Weiss de verzamelplaats veranderd naar Mac. Reijerwaard. Om daar vandaan naar Vlissingen te rijden [niet naar Gorinchem ]. Zoals ene E.H.Tussen 7.00 u en 7,30 u was iedereen op één na aanwezig in Vlissingen. Dus nog even wachten zoals meestal op J v Kralingen om daarna zo snel mogelijk richting de sluis te varen. Na ongeveer een kwartier varen gingen we voor anker. De eerste visjes werden al vrij snel gevangen met hier en daar toch wel Hele mooie wijting en platvis. Na een poosje vissen kregen we heerlijke erwtensoep en een uurtje  Later broodjes kroket en frikandellen met daarbij nog wat te drinken. Wat wil men nog meer op zo’n dag als deze. Vis,eten en een mooie zonnige dag  en dat voor één prijs. Na aankomst in de haven zijn we nog even een bakje kibbeling wezen halen in de stationshal aldaar. Een goede friettent met heerlijke kibbeling.

Dit was dan onze eerste visdag in 2018 een héél goed begin.

Met vriendelijke groeten Chris Kooi

 

Zaterdag 18 november 2017

We hebben voor die dag de MS Marezaet afgehuurd [ was de bedoeling ].Maar P Weiss kreeg een belletje dat er voor die dag dubbel geboekt was .Of wij daar een probleem mee hadden .De boot is groot genoeg dus waarom niet .Wij waren met z’n tienen en de andere groep met zeven man .Het was dit keer ALL-IN eten en drinken inbegrepen .De schipper nam de groepen apart in de kajuit zodat we met onze eigen mensen zaten te eten [ gezien ons Rotterdams taal gebruik ] .In de ochtend was er koffie met cake [ was nog over van as-uitstrooing ] .Later op de dag broodjes met worst en nog wat later broodjes hamburger met gebakken ui en champignons smaakte best en o,ja we hebben ook nog gevist .De vangst viel een beetje tegen maar er werd wel wat mooie wijtingengevangen zoals Clay die een aardig maaltje gevangen heeft en Peet Weiss met een Tong van 24 cm en Jan Willemse een Vijf dradige meun 19 cm .De dag op zich begon al aardig eerst nog wachten op drie man van ons. Daarna gingen we richting sluis met een aantal boten ook dat is een sensatie om mee te maken met al die vriendelijke schippers onder elkaar .Maar goed uit eindelijk de sluis uit en een plekje gezocht om voor anker te gaan en de hengels in orde te maken voor een mooie dag .Die dag was inderdaad mooi een niet al te harde wind en de golven vielen ook aardig mee dus het was goed te doen op de Westerschelde. Met wat goede moppen en een [ beetje ] onzin is het toch weer een leuke dag geworden .Jan Willemse had nog een jas te koop voor € 10,= die hem te groot was. Daar had Paul Snoei weer mazel bij die had geen jas bij zich .En als afsluiting een porsie kibbeling in de haven wel op eigen kosten maar lekker. De volgende visdag is op vrijdag 15 december 2017 .We gaan jullie zien. Voor de gene die we niet meer zien voor 2018 .

Fijne feestdagen en heel goed uiteinde .

Chris Kooi

 

Zaterdag 7 oktober 2017 MS Marezaet Vlissingen

Met 7 man naar Vlissingen om te gaan vissen, tot onze verbijstering ging het vissen door.

Zoals iedereen gemerkt heeft was het er heel slecht weer voor. Dus wij met eigen vervoer richting Vlissingen.

Toen we inscheepte stelde de schipper voor dat als het weer slechter werd of de vangst tegen viel wij voor twaalven weer in de haven waren en dat we dan een tegoed bon zouden krijgen voor de volgende keer.

Ed huijnen ving een zeebaarsje Jan v Kralingen 2 scharretjes en een wijtingtje, Jan Willemse ving ook een platvisje, dat was het wel. We hebben toen maar besloten omdat het weer er heel slecht uit ging zien om terug te gaan naar de haven.

We waren dus op tijd terug en hebben een all-in tegoedbon gekregen voor de volgende keer.

Het hoogte punt was kibbeling eten op de wal, het was al met al gezellig onder elkaar maar

wisten jullie dat Ed Huijnen Heineken lust?!?!

We gaan het 18 november weer proberen, we hebben de MS Marezaet afgehuurd voor de RET en er kunnen maar een beperkt aantal vissers van 12 mee.

Dus geef je zo spoedig mogelijk op.

Veel vis plezier

Peter Weiss

 

5 Augustus Makrelen

Het was de bedoeling om met het Mijntje-Yvonne te gaan Makrelen .
Maar helaas had M-Y motor pech en wij dus ook pech .
Dan maar bellen en zo konden we nog met de Estrella van Vrolijk mee .
Van de twaalf mensen die ik had genoteerd voor het M-Y bleven er
nog maar vijf over die mee konden .
Het was een mooie dag met goed weer en bijna geen golven .
De Makrelen die waren ver te zoeken zelfs de Meeuwen en de
Aalschorvers zochten met ons mee ‘
Maar ook dat mocht niet baten .
De schipper heeft daarom maar een paar Wrakjes op gezocht .
Daar werdt wel wat vis gevangen zoals wat steenbolk , wijting
en een pieterman .
Ik was spekkoper met vier mooie makrelen .
Rond half vier waren we weer in de haven .
Dus dan maar even naar Simonis om toch nog met vis
thuis te komen .

Groetjes Chris Kooi .

 

Het verslag van de vis reis naar Noorwegen in het plaatsje Hellesoy.

Ik kan het heel kort doen, heel veel zon, weinig wind en goede vangsten.
Maar het kan nog korter: GEWELDIG, goed georganiseerd.
Maar dit is niet leuk voor diegene die niet zijn mee geweest, we hebben met z’n allen een fantastische vis reis gehad.
De voorpret begon eigenlijk al 2 dagen er voor, de spullen brengen op de sluisjesdijk wat gelijk al voor de nodige hilariteit zorgde bij onze dienst doende buschauffeurs aldaar, met opmerkingen gaan jullie een dagje uit met de stichting, vergeten jullie niemand achter te laten. Geef er een zwemles van mij enz. enz. Ook Toon vond het allemaal wel gezellig in het hok. De bus was vol bij vertrek met alle spullen, koffers, eten en hengels.
Eugene en Jan gingen met de bus via Duitsland ,Denemarken en stukje ferry naar Noorwegen.
Op maandag 1 mei vertrok de rest van de groep om 05.00 uur vanaf de sluis naar Schiphol Leen Meinsma heeft ons netjes en op tijd daar afgezet. Onze tijdelijke reisleider Peet Weiss heeft op Schiphol de Boarding passen uitgereikt en konden we aansluiten in een ongelooflijke lange wacht rij voor de security controle, we waren bijna aan de beurt toen er een tweede pier open ging toevallig onze instap pier. Dit ging iets sneller, onze reisleider was wel in het hol van de leeuw gewoon gekleed in Feyenoord shirt. Bijna 1.30 uur in de rij gestaan waarna er nog de nodige sterke drank aangeschaft is.( voor onze afsluiting van de gezamenlijke vis eet dag. De over bekende Irish coffee als toetje.) De vlucht duurde 1 uur en 20 minuten en het was prachtig weer, kort gewacht op het taxibusje dat ons naar Hellesoy zou brengen. Naar aankomst bij de huisjes gewacht op de bus met Eugene en Jan die een klein oponthoud bij de douane hadden.
Iedereen een kamer uit gezocht en toen de bus aankwam deze uit geladen de kratten met eten verdeeld over de 2 huisjes en is ook alle persoonlijke zooi naar de kamers gebracht. Heeft iedereen zich omgekleed i.v.m. de warmte en de zon. Zelfs korte broeken gingen aan.
Later in de middag moesten alle kapiteins zich melden voor de uitleg van de motoren, uitrusting en de GPS plotter, Fish finder. (was niet voor iedereen duidelijk in 1 keer).
Daarna eten en zijn we nog uitgevaren om te vissen. Nog aardig wat gevangen.

De dagen daarna zijn we iedere dag rond 06.00 uur op gestaan en na het ontbijt (een lunch pakket en koffie mee) naar de boten gegaan om te vissen.
Alle boten konden in principe naar eigen inzicht varen en naar stekken gaan die goed aangeven stonden op de zeekaart. Sommigen gingen samen, andere alleen. Aan het einde van de visdag werden de gevangen vissen gefileerd in het mooie hok op de steiger. Er was een boot voorzien van een Feyenoord vlag die werd ook al gelijk omgedoopt door sommige in het vervoer op maat bootje omdat hij de meest oude vissers aan boord had.
Er werd van alles gevangen : Koolvis (die ging grotendeels terug) flinke Polak, Leng , Kabeljauw, Makreel en zelfs een platvis.
In de huisje werd door alle inwoners samen gekookt en gegeten, (voor een enkeling was het samen doen wel erg ingewikkeld). Het opruimen en de vaatwasser inruimen gebeurde ook door bijna iedereen, zelfs zo fanatiek dat er in de vaatwasser een blokje met plastic en al in de machine werd gedaan en de vaat niet schoon was. (plastic was niet oplosbaar foutje). We noemen geen namen maar het is maar 1x voorgekomen.
Er werden ook div. foto’s naar het thuisfront gestuurd en daar werd jaloers gereageerd. Wij zon en in Nederland veel regen.
Op een van de avonden tijdens de vis vakantie (donderdag 4 mei) is het vast gegeven dat er vis en chips ( patat) gegeten wordt door de hele groep. Het wordt van onze eigen gevangen vis gemaakt en is erg lekker zo vers kan je het gewoon niet hebben. Onze kibbeling en patat koks Ed en Jan hebben het altijd naar hun zin (als er maar lekker #$%$#^&* kan worden) er zijn dan ook 2 picknickbanken buiten gezet en netjes van borden en bestek voorzien en alle sausen die er te vinden waren stonden er op tot dat een van de twee personen Erik aan de ene kant en Frans aan andere zijde in onbalans kwamen en Frans ter aarde stortte met alles wat op de tafel stond. Gelukkig geen gewonden op een klein schaafplek na, maar wel een zootje van vis, mayonaise, currysaus, bestek en kapotte borden. Er werd hartelijk om gelachen en gevraagd aan Frans of hij ook de gevallen mensen herdacht.
Op zaterdagmiddag 6 mei zou de wind aantrekken tot een wind kracht 5 a 6 kon er eigenlijk niet meer gevist worden met de boten, er zijn nog een aantal geweest die het vanaf de steiger hebben geprobeerd, nog een mooie blauw gekleurde lipvis gevangen.
Ook op Zondag 7 Mei kon er door de harde wind kracht 7 niet gevist worden, maar nog steeds mooi weer. Dus zijn er 5 man gaan wandelen naar het einde van het eiland en via Hellesoy dorp weer terug naar de huisjes ongeveer een kilometer of 7 in totaal maar wel bergje op bergje af zeer vermoeiend, wel mooi.
Er was natuurlijk ook aandacht voor de voetbal wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior in Rotterdam. Deze werd gespeeld en gevolgd via de laptop van Peet en in het andere huisje werd er zelfs via de watts app gebeld en thuis een MOB. Telefoon voor de tv gezet om het maar te kunnen volgen (helaas was de wifi niet erg stabiel en stond beeld vaak vast) maar na de 0-2 was er een beetje kl.. $%^&^*(%$#@ stemming en zochten verschillende personen even de eenzaamheid op. Maar bij het eten werd er alweer naar de volgende wedstrijd uitgekeken en daar konden we live bij zijn. Van uit Rotterdam werden er door fam. geappt en berichtjes verstuurd naar ons. Er werd door Eugene zelfs een nieuw Nederlands woord uitgesproken dat er veel studiosport Feyenoord supporters zijn die hem lastig hebben gevallen op z’n tel. al bij al we waren blij dat we volgende week weer thuis waren om het kampioenschap live mee te vieren. Er was ook een goede bijkomstigheid dat we zondag niet konden vissen namelijk dat alle visspullen al klaar waren om op te bergen in de bus, scheelde weer voor maandag.
Maandag 8 mei was het vroeg op, restjes als ontbijt daarna koffers gepakt en in de bus op gestapeld. Huisjes aan kant en alles gecontroleerd en met het taxibusje naar Bergen voor de laatste dag in Bergen (een rit van ongeveer een uur) in het centrum afgezet en afscheid genomen van Eugene en Jan die met de bus naar de ferry moesten om in te schepen.
De rest heeft in Bergen de dag door gebracht met het wandelen, winkelen voor souvenirs , eten en drinken en zelfs nog een paar die met de tandrad trein naar boven zijn gegaan om vanuit daar foto’s te maken. Een grote groep heeft op het plein bij de haven naar de mensen (toeristen) zitten kijken hoe die in allerlei standjes op de foto’s wilde en naar al de mooie Noorse eekhoorntjes die daar los liepen en menige nek verrekkingen veroorzaakten. Om half 3 heeft onze reisleider Peet ons naar de bus gebracht waarmee we naar het vliegveld zijn gereden (25 min in de bus). Op vliegveld Bergen dat niet zo groot is als Schiphol nog wat gegeten en gedronken en vrij vlug door de security en door de winkeltjes naar de gate waar het vliegtuig van ons met wat vertraging aankwam dus wij ook met vertraging zijn vertrokken. De gezagvoerder heeft ons belooft dat we op de juiste tijd op Schiphol aan zouden komen (wind mee) en zo als Eugene geschreven had in de mail dat we om 19.25 uur in de neuzenstad zouden landen is gelukt. Onze Peet heeft Leen gebeld nadat we weer allemaal compleet in de aankomst hal waren dat we klaar stonden. Buiten even moeten wachten maar toch snel in de bus naar Rotterdam alwaar alle op geappte vrouwen stonden te wachten. Ed was nog niet echt thuis die moest nog even richting oude Pekela rijden zo’n klein 2 uur.
De volgende avond dinsdag 9 mei zou Eus ons via de Noorwegen app op de hoogte houden om hoe laat hij op de sluisjes dijk zou zijn. Dit was rond 20.00 uur. Na alle spullen en de gevangen vis verdeeld te hebben onder alle deelnemers zijn we allemaal richting huis gereden.
Ik zal best een aantal voorvallen vergeten zijn (zeker die van Jan W) die niet door de beugel konden, maar al bij al vond ik het een fantastische vis week en heb genoten van alle mede vissers en de geweldige organisatie.
Ik denk dat ik namens alle vissers spreek als ik het bestuur van de HSV RET bedankt.

Schrijver van het verslag.

Henk van den Berg.

 

Beste visvrienden,
Het is echt geen grap maar zaterdag 1 april is het zeevissen echt door gegaan .
We zouden met de Estrella gaan ankervissen maar door een motor storing [ lijkt
De RET wel ] gingen we dus met de Albatros de haven uit .
Na ongeveer 20 minuten varen gingen we voor anker .
Het weer viel een beetje tegen maar de golven waren niet hoger dan 30 CM .
Al vrij snel werd er een platvisje gevangen niet groot maar toch .
Na een poosje werd er steeds meer en ook grotere vissen gevangen .
Zoals Jan de Bruin een tong van 27 cm en Jan Willemse een bot van 40 cm.
Ook Ed Slijkhuis had een schol van 34 cm en zelfs een schar van 32 cm .
Ik zelf kreeg van Peet Weiss een schar in camouflage kleuren paste
mooi bij mijn outfit zei hij .
Iedereen had een aardig maaltje vis gevangen wel tussen de 70 á 100 vissen .
Ed Slijkhuis was zijn fileermes kwijt hij heeft zich te pletter gezocht en ook niet gevonden .
Jan van Voorden ging thuis zijn spullen uit pakken en zag een mes die niet van hem was .
Ons vrijwel nieuwe lid Ton Verhoeven heeft een mooi hengeltje en molen gekocht helemaal
Wit zowel hengel als molen en bijna iedereen was toch wel nieuwsgierig naar dat setje .
Na een hele mooie middag met wat zon en wat hogere temperatuur is het een hele mooie
Dag geworden .
Met toch nog twaalf man en tien opstappers hebben we een hele fijne dag gehad .
Ik had het toch niet willen missen zo’n dag .
Groetjes Chris Kooi .

 

Ankervissen 24 februari 2017.
Helaas ging het ankervissen niet door vanwege het weer. Een alternatief was Forellen vissen in Geervliet . We verzamelde om 11.00 uur bij de Zalmforel . Zodat we van 11.30 uur tot 16.00 uur konden vissen . In de ochtend vielen er stevige buien maar toen we in Geervliet aan kwamen brak het zonnetje door en hebben we een prachtig mooie middag gehad . Wij waren met zeven man hier en daar stonden nog wat andere te vissen maar echt druk was het niet . Er werd een leuk visje gevangen, iedereen had vis . Bij het inleveren van twee levende vissen kon je een Gerookte vis mee naar huis nemen . Met wat vis van andere vissers konden we allemaal een gerookte vis meenemen . Om vier uur was einde visdag Jan van Kralingen had zich al omgekleed die moest om 17.30 uur nog gaan werken . Het was weer een hele mooie dag en een goed alternatief als het zeevissen niet door gaat .

Groetjes Chris Kooi

 

 

Verslag Boutvissen 2016 Forelvijver De Zalmforel Geervliet
Het is 10 december 2016 . De laatste visdag van het jaar . Dit jaar hebben we besloten om te gaan Forellen in Geervliet. Om te weten hoe dat is en wat er mogelijk was zijn we eerder dit jaar daar wezen vissen . Het was ons goed bevallen dus de knop door gehakt en besloten om dit jaar dan ook met zowel Witvis als Zeevis gezamenlijk een dag te plannen . Om 11.00 uur verzamelen bij de Zalmforel in Geervliet . Daar kregen we eerst een bak koffie van het huis met daarbij tekst en uitleg over het forelvissen . Bij nader inzien kon men daar complete hengels met molen en onderlijn huren voor vijf euro . Dat scheelt een ruim kwartier kloten met molens en tuigjes. Zo en dan vissen we waren met zo’n 25 man . We mochten zelfs met twee hengels nou daar had Jan Willemse wel ervaring mee of hij dat gedaan heeft weet ik niet. We hebben van 11.30 uur tot 16.00 uur gevist . Het weer was redelijk droog maar wel waterkoud . Maar je kon daar binnen lekker opwarmen met een broodje bal , soep of een Jagermeister wat je wil . Er zijn hier en daar wel wat vis gevangen maar niet echt denderend . Na het vissen was er natuurlijk de loterij zoals elk jaar . Dit jaar geen visspullen of tegoedbonnen maar allemaal lekkere dingen zoals chocolade, cake, rollade’s en boodschappentassen vol met eten maar ook wijn en verschillende soorten bier . Na de loterij kwam het eten een chineesbuffet nou dat was helemaal geweldig je kon van alles en nog wat pakken bami, nasi of mihoen met vlees, saté of een ei gerecht met kroepoek en zelfs sambal stond er. Het was een waanzinnige fijne dag wat mij betreft mogen we dit vaker doen je hoeft niet zo vroeg je bed uit en s’avonds optijd thuis en ook al gegeten en voor de prijs hoeft het niet te laten. Het mooie van zo’n dag is je hebt geen boot of bootjes je kan vissen maar niet eten of je kan met de loterij mee doen en blijven eten maar niet vissen alles is mogelijk . Zo dit was het weer voor dit jaar hopelijk zien we elkaar het volgende weer . Wij wensen jullie fijne feestdagen en heel goed uiteinde .
Chris Kooi.

 

vrijdag 14 oktober was er weer eens een zeevisdag

We gingen wrakken met het albatrosje vanuit Scheveningen.
Het lijkt wel of er dit jaar een vloek rust op het zeevissen de hele week zag het er goed uit en vrijdag zouden de golven afnemen van 1,20 naar 70 cm dus dat zat wel goed in eerste instantie hadden we 15 man maar door omstandigheden en ziekte bleven er nog maar 11 over het was leuk om weer eens oudere leden mee te krijgen zoals Jan v Voorde en Martin v Gemert we hadden alle ruimte waren totaal met 21 man op de boot bij het varen naar de wrakken op 20 mijl bleek dat de zee toch veel ruwer was dan gedacht toen we bij het eerste wrak aankwamen kon je amper blijven staan er waren er toch een paar die het probeerde en jan v Kralingen ving een mooie steenbolk waar hij trots op was het was geen doen om zo zonder ongelukken te vissen er was er een die voor de zekerheid zijn gebit in zijn zak had gestopt bang dat hij het overboord zou spugen er werden er twee goed ziek Ton Verhoeven van weg en werken en ons nieuwe buiten lid Roel Sprong voor die jongens is het een hele lange dag geworden na overleg met de schipper zijn we terug naar de kust gegaan om te gaan platvissen en zowaar er werd wat platvis gevangen niet veel maar we vingen weer eens wat we zijn nog naar twee wrakken voor de kust gegaan maar alleen steenbolk en wijting allemaal wel klein er werd op de boot wel 1 gul gevangen op het laatste wrak maar niet door ons eigenlijk een visdag om snel te vergeten al was het wel gezellig onderling we hebben wel gelijk als bestuur afgesproken dat we maar tot een bepaalde golfhoogte meegaan we willen toch meer zekerheid in bouwen en voor iedereen gezellig houden we zijn natuurlijk nog wel even bij Simonis langs gegaan om een visje eten heb gelijk wat scholletjes gekocht.

hoop dat 2017 een beter zeevisjaar word

gr peter

 

Zondag 10 juli 2016 Makrelen

Na een week spanning of het vissen door zou gaan i.v.m. het weer (best wel een stevige wind ) was het die zondag een hele mooie dag, weinig wind en tussen de 25 en 30 graden . Verzamelen op de sluis om 06.00 u bij de Mac om 06.15 u zodat we op tijd een plekje op de boot konden vinden en onze hengels in orde konden maken . Zelfs ene hr Huynen was ruim op tijd wat hij geslikt heeft weet ik niet buiten dat hij op tijd was was hij ook erg druk aanwezig . Gelukkig was de hele zijkant van de boot nog onbezet zodat wij die toe konden eigenen . Nu nog wachten op ene hr van Kralingen die nog steeds niet weet hoe je een Tom-Tom in moet stellen, om klokslag 08.00 u ging de boot de haven uit om bakkenvol met makreel te gaan vangen. Nou dat viel een beetje tegen na een poosje varen werd hier en daar wel een visje gevangen . Tegen de middag begon de makrelen te jagen en zagen we de meeuwen massaal opduiken . Helaas was de Estrella niet zo snel zodat we net voordat de school vertrok nog wat vis konden vangen . Dus geen bakken vol maar iedereen had vis en het was een hele mooie dag weinig wind en een heerlijke temperatuur . Rond half vier waren we weer in de haven en dit keer geen kibbeling van Simonis het was mooi weer en zondag dus stervens druk en geen plek om de bus ergens te stallen. Dit keer dan maar op tijd naar huis ook wel eens fijn .Het was weer een hele mooie dag iedereen vis en je was weer een dag van de straat .

Tot de volgende keer.

Chris Kooi.

 

Vrijdag 10 juni Forellenvissen

We verzamelde om 12.00 uur op de parkeerplaats bij de Zalmforel in Geervliet .
Bij aankomst kregen we van Marcel de eigenaar van de vijver als eerst een bak koffie aangeboden van de zaak . Na wat heen en weer gepraat over van alles en nog wat kregen we tekst en uitleg hoe we het beste op de Forel kunnen gaan vissen. Na dat Marcel nog wat vis in de vijver had gegooid mochten wij het gaan proberen. Jan Willemse had al vrij snel beet en haalde een mooie forel binnen. Hier en daar werd er nog wat stekken uitgeprobeerd waarbij Stephan toch nog twee mooie forellen eruit kon vissen. Eus pakte ook nog mooie. Helaas werd er ook nog wat vis verspeeld . Alles bij elkaar hadden we vijf prachtige forellen. Jan en Stephan leverde ieder twee forellen in en kregen allebei één gerookte forel terug. Na 17.00 uur stopte we met vissen. Na dat we wat te drinken hadden gehaald werd de BBQ aangezet. Er was zoveel vlees dat de honden na ons bezoek voorlopig geen eten meer nodig hadden. Rond half negen gingen we weer richting huis met een tevreden gevoel en een volle maag .

Wat mij betreft mogen we dit vaker doen .

Met vriendelijke groet
Chris Kooi
Het bestuur HSV-RET

 

Verslag 1e Zeevisdag 2016 Ankervissen vanuit Scheveningen

Vrijdag 19 februari 2016 stond de 1e visdag voor het seizoen 2016 op de kalender. Met maar 7 vissers richting Scheveningen voor een dagje ankervissen met de Albatros. In eerste instantie zou het niet doorgaan i.v.m. te weinig animo, maar gelukkig had de ANWB voor een artikel in De Kampioen “Bucketlist” ook een reservering gemaakt waardoor wij toch uit konden varen. Wat heb je als man nou op je Bucketlist staan, juist een dagje zeevissen met je vriendin en heel toevallig tref je dan de gezelligste en de meest serieuze mannen van de HSV RET. Met maar 15 man aan boord voeren we de Noordzee op om een mooie zandplaat op te zoeken voor platvis te vangen. Na een minuut of 20 varen gingen we voor anker. Ondertussen was ons nieuw zeevislid Ben altijd serieus Huijnen druk bezig indruk te maken bij de jonge dame en wist zogenaamd ineens alles van vissen. Hij was zeer behulpzaam en stond klaar voor raad en daad. Met ook een professioneel fotograaf aan boord moesten we geregeld met onze vangsten en of handelingen even vastgelegd worden op de camera. Er werd gelukkig weer aardig schar, bot en af en toe een wijting gevangen ondanks dat er ook veel ondermaatse vis boven kwam was het weer een top dag. Prima zee, mooi zonnig weer, goede vangst en het was zoals altijd super gezellig onder elkaar. Met hier en daar wat verschaffen van informatie voor het artikel in de kampioen aan de jonge dame vloog de dag voorbij. Toen we aankwamen nog even een leuke groepsfoto voor in de ANWB en nu het artikel maar afwachten. Altijd leuk om gratis en positief in de publiciteit te komen toch!! Jan Willemse had in de ochtend contact gezocht met ons op de boot betreft de vangsten en stond ons onverwacht op de kade op te wachten met zijn hond Peddy en uiteraard had hij een plasticzakje bij zich!!! Zakje voor de hondenpoep Jan? Nou nee hoor, kom gewoon ff een paar visjes halen als jullie ze kunnen missen uiteraard. En wie kan nou nee zeggen tegen onze Jan.

Met een spoedige terugreis zonder files waren we weer mooi op tijd terug in Rotterdam.

Op onderstaande link staan een paar mooie foto’s van deze visdag welke gemaakt zijn door Ernie Enkelaar de fotograaf.

http://www.webgalerie.labl.nl/Kampioen/web-Zeevissen/index.html

Volgende zeevisdag staat gepland op zondag 17 april 2016, wrakvissen met de Albatros. Geef je zo spoedig mogelijk op bij Chris Kooi dan kunnen wij ook tijdig reserveren. Daar Rederij Trip gestopt is met sportvissen wordt het bij Rederij Vrolijk van zelfsprekend drukker dus VOL=VOL, zeker met wrakvissen.

Gr Eus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>